mitä on tapahtunut kylpyhuoneessa?

maanantai 18. elokuuta 2014

Meillä alkaa olla kylpyhuone jo ihan siedettävässä kuosissa:

Seinät on levytetty gyprocilla kauttaaltaan, eli sen alle piiloutuu villan sekaan vedet ja sähköt. Lattia on myös levytetty, samoin kuin eteisenkin lattia.

Eipä sitä kyllä ikinä tule miettineeksi miten paljon siellä pintojen alla onkaan tavaraa! Jos jonkin näköistä putkea ja kaapelia tulee seinien alle!


...ja näitä rakentamisen oivalluksia naisen näkökulmasta: miksi ekovillan nimi on ekovilla kun siinä ei ole edes villaa? Jännän näköistä tavaraa kyllä!






Alkaa jo seinät näyttää seiniltä!



Levyttämisen jälkeen oli vuorossa pieni shoppailureissu k-rautaan, josta ostettiin 68 säkkiä tasoitetta lattioita varten. Kivasti pienenä bonuksena satoi vettä kaatamalla kun tasoitesäkit piti kantaa pois lainakärrystä pikaisesti kyhättyyn katokseen! Ei tarvitse paljoa salilla käydä kun täällä touhuilee! Kröhöm, tai siis korjauksena, Ernon ei tarvitse käydä... Itsehän istuin sisällä pitämässä sadetta lasten kanssa...

Kylpyhuoneeseen asennettiin ensin lattialämmityskaapelia 71 metriä ja sen jälkeen eilen talkoopuhteina valettiin lattia. Lattiaan laitettiin 6-8cm lämpölattiatasoitetta, sillä paksu tasoitekerros varaa lämpöä paremmin kuin ohut. Eteiseen laitettiin tasoitetta yhtä paksulti. Lattian pinnat liipattiin vielä ohuelti hienotasoitteella.

Työnjohtajat hommissa sillä aikaa kun emäntä ja nuorempi työnjohto lomaili!


Taukojakin näemmä pidettiin!





Tässä on kaapelia vedetty siten ettei se jää tulevan seinän alle.


Lattiavalu aloitettiin takanurkasta. Homma tehtiin kolmen miehen talkoovoimin, jotta homma kulki hieman joutuisammin, sillä tavaraa tuli niin paksulti.


...ja työnjohtajan huomioita: en ole ikinä ajatellut, että tuollainen kura tulee hyllyväksi eikä vain leviä kaadettaessa! Hämmentävän näköistä touhua oli kyllä kieltämättä!


Talkoomiehet hommissa! Rouva huokaisi helpotuksesta, että kiveys oli muistettu suojata muovilla! Suojaus ei ole varsinaisesti niitä miehen vahvimpia puolia rakentamisessa...


...ja siis miten nopeasti voi betoni kuivua?? Siinä se Erno valaessaan lattian loppua jo seisoskeli vastavaletun lattian päällä!


Seinän hahmottelua... Ja siis meillähän nämä suunnitelmat hommien suhteen etenee tähän tapaan:

E: "Laitetaanko se saunan seinä nyt mihin kohtaan?"
Minä: "Täh? Nytkö se pitää päättää? Ootas mä tuun kattomaan." Sitten onkin usein joku kaveri kylässä ja siinä sitten vaihdetaan mielipiteitä hetki ja tehdään päätös!


Kylpyhuoneen lattia tuleekin hieman eteisen lattiaa ylemmäs, koska lattiaan jätettiin paljon vanhoja koolauksia niiden ollessa hyvässä kunnossa. Eteisestä koolauksen purettiin kokonaan; muistanette varmaan miksi?

Meidän Ahvenanmaan reissun aikana Erno tosiaan valoi eteisen lattian ja hienotasoitti molemmat. Kylpyhuoneeseen hän rakensi saunan ja kylpyhuoneen välisen seinän gyprocista ja vesieristi seinät tämän jälkeen. Jopa laatoitushommat pääsi alkuun! Olin todella häkeltynyt kun tulimme kotiin: en olisi uskonut, että muutosta olisi tapahtunut niin paljoa, sillä molempina aamuina herätin Ernon kymmenen jälkeen kun hän oli nukkunut pommiin...

Niin se seinä sitten jo alkoi hahmottumaan tyhjästä!



Eteisen lattialämmityskaapelin asennus olikin hieman simppelimpi homma.


Kurasyöpölle piti vain järjestää oma paikkansa. Kurasyöppö!! (SYDÄN!) Lapsiperheen unelma -kurasyöppö oli ehdoton juttu eteistä suunnitellessa. Kurasyöppöä varten eteiseen vedettiin hanalle sekä lämmin että kylmä vesi, jotta voidaan huuhdella kuraiset koirat samalla jo eteisessä.


Kurasyöppö valettiin ensin kiinni jo ennen muuta lattiavalua.




Tässä kylpyhuoneen hienotasoitusvaiheesta. Ei näköjään sentään ihan keskiyöllä tapahtunut tämä toimenpide...



Tässä sen sijaan taidettiin käydä jo toista vuorokautta. Vesieristys aloitettiin vahvikenauhan asentamisella.




Tässä alkaa jo paikat kiiltää mukavasti eli eriste on paikallaan.




...ja vielä viimeisenä urakkana eteisen hienotasoitusta.



Laatoituksesta tulossa raporttia erikseen liityen itse toimintaan ja suunnitteluun ja visioihin. Nyt kaakelointi odottaa sitten rouvan visioiden mukaisia tehostekaakeleita... heh heh!



















Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.