Keittiö: mitkä olivat vaihtoehdot ja suunnitelma?

torstai 28. elokuuta 2014

No niin! Nyt on keittiö tilattu ja sitä saamme nyt odottaa noudettavaksi parisen viikkoa. Mistä tilasimme sen ja miksi juuri sieltä?

Kuulin ystävältäni kehuja KVIK:n keittiöistä ja päätimme ottaa heiltä tarjouksen. Keittiömaailmasta soitettiin myös ja heiltä tuli suunnittelija tänne meille ja kyseli hieman toiveita ja teki niiden mukaan suunnitelman. Muita emme suoraan sanottuna edes jaksaneet kilpailuttaa, sillä sekin lysti vie joka liikkeessä pari tuntia ja kun liikkeitäkin on nykyään niin paljon niin siihenhän olisi mennyt aivan liikaa hyviä työtunteja hukkaan keittiöitä katsellessa. Päätimme katsoa nämä kaksi ensin ja jollei niissä ole mieluisia ovia ja suunnitelmia niin sitten katsomme muualta. Ei tullut tarve katsoa.

Ennen Keittiömaailman edustajan vierailua meillä ei ollut pienintäkään käsitystä millaista keittiötä haluaisimme; ainoastaan lieden ja jääkaapin paikan olimme miettineet valmiiksi. Liesi tulee siis ikkunaseinälle kahden ikkunan väliin ja jääkaappi eteisestä tullessa heti vasemmalle puolelle, sillä Ernon haaveilema side-by-side -kaappi ei mahdu järkevästi mihinkään muuallekaan. Lieden luontevin paikka taas oli ikkunoiden välissä, koska halusimme 90 cm leveän uunin ja sen kokoista paikkaa ei ole muualla kuin siinä tai pitkällä seinustalla, sillä jääkaapin paikan olimme jo päättäneet ja salin puolen seinustalla ovet aukeavat keittiöön päin.

Tällaisia kodinkoneita valitsimme keittiöömme:

Ernon mukaan kylmälaitteessa piti ehdottomasti olla myös jääpalakone...
(kuva gigantti.fi http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/jaakaappipakastimet/RS7567THCSP/samsung-side-by-side-rs7567thcsp-xee-178-9-cm)


Liedestä olimme yhtä mieltä siitä, että sen pitää olla suuri. jotta siinä saa paistettua esimerkiksi useamman kakkupohjan kerralla!

(kuva: expert.fi http://www.expert.fi/Tuotteet/Kodinkoneet/Liedet/Lattialiedet/C9IMX-2)


Olimme aluksi sitä mieltä, että kun kodinkoneet muuten olivat niin kalliit niin ostamme ei-integroitavan tiskikoneen rosterin värisenä, mutta kun katsoimme keittiökuvia kvikillä niin onhan se integroitava kone niin paljon tyylikkäämpi kuin tavallinen niin päädyimme kuitenkin integroituun. Saimme myös molemmista paikoista hyvän tarjouksen sellaisesta! Jos olen rehellinen niin en edes muista minkä merkkinen tiskari meille on tulossa: olisiko ollut Siemens?

Liesituulettimessa otamme sitten säästölinjan: niitä saa onneksi mukavan edulliseen hintaan 90cm leveänäkin ja ne ovat kuitenkin hyvännäköisiä! Melutaso heittelee kyllä edullisimman ja kalleimman välillä paljonkin, mutta melko harvoin sitä kuitenkaan tulee käytettyä lopunviimein. Emme ole tilanneet tuuletinta vielä mutta se tullee ajankohtaiseksi tuota pikaa!

Keittiö suunniteltiin molemmissa paikoissa tämän kaltaiseksi keskusteltuamme esimerkiksi siitä mihin haluamme mm. mikroaaltouunin laittaa ja mihin "blokkiin" haluamme altaan ja mihin tiskikoneen.


Vasemmalla siis pariovet eteisestä keittiöön päin ja oikealla taas saliin päin. Kuvassa näkyvä "koppi" on tuleva pikkuvessa.


Tässä suunnitelma pitkän seinän kaapeista ja niiden leveydet. Keittiöön ei tule yläkaappeja lainkaan, sillä saamme salin valtavaan kaappiin mahtumaan kaikki ns. pyhäastiat ja vempaimet joilla ei ole päivittäistä käyttöä. Jotain se vuosien sisustuslehtien lukeminen siis on minulle tehnyt! Tilasta olisi kyllä tullut liian tunkkainen jos olisimme laittaneet seinälle vielä yläkaapit.


Ikkunoiden väliin tulee siis liesi ja pieni laatikosto tähän tyyliin, mutta vain toisin päin aseteltuna.


Salin ovien oikealle puolelle tulee myös laatikosto ja siihen tuleekin sitten koko kyökin ainoa yläkaappi, sillä haluamme mikroaaltouunin johonkin hyllylle näppärästi ettei sitä tarvitse minkään tason päällä makuuttaa.


Kummankin yrityksen kanssa päädyimme ovimallissa ah-niin-trendikkääseen korkeakiiltoiseen valkoiseen ja vetimettömään malliin, sillä aiomme jättää keittiön lattian alkuperäiseen asuunsa vihertäväksi. Työtasoksi ajattelimme ensin tammen sävyistä tasoa, mutta tuumimme kuitenkin sen valkovahaamista vielä...

Kumman firman keittiöön sitten päädyimme? À la Carte- keittiöiden Festa -ovimalli (http://www.alacartekeittiot.fi/novart/alacarte/alacartev3.nsf/sp?open&cid=tutustu-mallistoomme)
vaiko KVIK:n Mano (http://www.kvik.fi/fi-FI/Keittiot/Mano-kitchen-laminat)?

Mitä aiomme tehdä ns. välitilalle? Laattaa vaiko jotain muuta?

1 kommentti

  1. Vaikuttaa hyvältä toi suunnitelma! Tollanen super-uuni olis ihan unelma! Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.