evakkoretki ja dilemma!

tiistai 12. elokuuta 2014

Mitä me sitten tyttöjen kanssa puuhailemme kun isi tekee hommia talolla? Usein yritämme pysyä pois jaloista lähtemällä johonkin, ja tällä kertaa se on evakkoretki ystäävämme "Martta-tädin" (Linda) luo Ahvenanmaalle! Lähdimme eilen aamulla matkaan yhdessä Martta-tädin kanssa, sillä hän oli ollut meillä au pairina viikonlopun ajan. Onneksi sain apua, sillä lähteminen ei todellakaan ole vahvimpia puoliani varsinkin kun tuntuu, että kaikki tavarat ovat aivan hukassa koko ajan kun läheskään kaikilla tavaroilla ei ole vielä paikkaa.

Lähtö sujui yllättävän sutjakkaasti ja pääsimme aikataulussa satamaan: aamuohjelmassa kotona ei ollut kuin lasten aamupisut ja -pesut ja lähtö: aamupalan söimme laivalla. Aamupala maistui myös nuoremmalle!


Laivalla oli kyllä mahtavasti tekemistä lapsiperheille: kesäaikaan konferenssitilatkin oli laitettu lasten leikkiåaikoiksi! Kävimme lasten tanssitunnilla ja Ville Viking -diskossa tanssimassa ja kyllä neiti pian 2-vee tykkäsi paljon!

Perille päästyämme Linda hoiti kauppareissun alta pois sillä välin kun itse istuin autossa nukkuvien lasten vahtina ja sen jälkeen menimme Lindan luo asettautumaan taloksi! Reissuväsymystä oli jo vähän ilmassa ja taivas oli harmaa ja sateinen, joten päätimme lähteä Mariebadiin uimaan! Paikka oli kyllä todella positiivinen kokemus: molemmat lapset tykkäsivät paljon! Uinnin jälkeen pikainen mietintä illan ruokapaikasta, ykköset päälle ja menoksi!


Ruokapaikaksi valikoitui Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari Mikael Björklundin luotsaama Smarby Kastelholman linnan kupeessa. Upea miljöö, lapsiystävällinen palvelu ja herkullinen ruoka! Itse keittiömestari ja paikan omistajakin tuli tervehtimään ja varmistamaan. että meillä on kaikki hyvin! Listalla oli herkullisia ruokavaihtoehtoja ja liitutaululla luki vielä erikseen bakfickemenu, josta valitsimmekin ruuat itsellemme, sillä kello oli jo sen verran ettei lasten kärsivällisyys olisi riittänyt monen ruokalajin illalliseen. Vanhempi neiti valitsi lastenlistalta pihviä ja perunapureetä. Kuvassa ravintolan upeat puitteet ulkoa päin.




Tänään aamu valkeni aurinkoisena ja päätimmekin lähteä aamupalan ja köllöttelyn jälkeen kohti Sjökvarteret'ia. Kävimme ihmettelemässä kaloja (joita ei näkynyt) laiturilla ja vanhemmalla neidillä oli hymy herkässä!



Pienellä alueella oli myös pienen pieni museo, jossa esiteltiin veneenrakennusta ja erilaisia veneitä.


Pitkospuilla oli "todella helppoa" kulkea vaunujen kanssa!

 Koko lyhyen kierroksen ajan pienempi neiti veteli sikeitä...


SITTEN se dilemma: käsityöliikkeessä oli mielettömän hienoja puukoreja kaupan ja meidän on saatava sellainen, mutta kummassa värissä? Salissa on valkoinen lattia ja seinät, mutta tiilisenä ja punainen. Myös pönttöuuni tulee vaaleassa värissä. Valkoinen kori erottuisi paremmin tiiliseinästä (sen edessä se kuitenkin koko ajan nököttää), mutta punainen erottuisi paremmin ehkä kaikesta siitä valkoisuudesta? Kertokaa mielipiteenne! Huomenna on matka kohti kotia ja sitä ennen pitäisi tehdä päätös.


Ennen päiväunia kävimme myös kävelemässä kävelykadulla ja katselimme muutaman liikkeen läpi. Pyysin Lindaa ottamaan meistä perhepotretin, mutta tulokset jäivät tämän näköisiksi... Innolla odotan meidän perjantaista valokuvaamoaikaamme, sillä silloin kuvattavia on kolmen sijaan neljä!


Päiväuniksi lähdimme Maxinge -nimiseen kauppakeskukseen. Tytöt uneen kauppakeskuksen pihalla ja hetki rauhassa kiertelyä ja jäätelöä! Kun tytöt heräsivät (nuorempi tuskin edes nukkui), kävimme katsastamassa lelukaupan tarjonnan. Vanhempi neiti käytti hienosti eilen kellukkeita uimareissulla, joten sellaiset piti sitten ostaa kotiinviemisiksi niin voimme isille näyttää uudet taidot! Pinkissä värissä, totta kai!


Kauppakeskuksessa oli myös pieni leikkipaikka johon saimme pienemmänkin neidin vähän jumppaamaan! Ikäväksemme huomasimme nyt illalla, että kuvassa näkyvä Ammu-uniriepu jäi ostarille, joten sinne täytynee matkata myös huomenna...


Alkuillasta teimme sitten vielä retken lilla holmenille, jossa näimme erilaisia lintuja, pupuja ja kävimme rammassa kastamassa varpaita!



Perhepotretteja yritimme jälleen ottaa, ja tällä kertaa parhaimmistoa edustaa tämä otos (että onnea vaan valokuvaaja perjantaina!):


Saarella oli myös kiva leikkiåaikka lapsille ja siellä viihdyttiin hetkinen ennen kuin lähdimme sapuskalle. ...ja päivän uutinen: meille tuli kylmä! Uskomatonta! Merituuli puhalsi sen verran voimakkaasti, että piti ihan pitkähihaista ruveta vetämään ylle! Iltaruuan söimme Texas Longhornissa ja oli maistuvaa ruokaa sielläkin, myös taaperon mielestä!


Uskokaa tai älkää, mutta olemme saaneet kuin saaneetkin kaksi lasta ihan näppärästi nukkumaan toisiaan herättämättä tänne Lindan 25-neliöiseen asuntoon ja kaikki nukkuivat ainakin viime yön melko hyvin! Toivottavasti myös  tämä yö sujuu mukavasti! Huomenna ohjelmassa siis kauppakeskusreissua unohdetun unilelun perässä ja käsityöläispuodin visiittiä ja lounaspaikassamme thai-ravintolassa käyntiä (sinne unohdimme puolestaan pienen haarukan!). Kotimatka sujuukin sitten Viking Gracen kyydissä ja minä matkustan lasten kanssa keskenään: mitähän siitäkin tulee? Nyt kuitenkin unille keräämään voimia huomiseen koitokseen!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.