pahoittelut hiljaiselosta: paluu juhannuksen ruokapöytään!

torstai 9. heinäkuuta 2015

Eli otsikossa se jo tulikin: pahoittelut blogin hiljaiselosta! Nyt on henkilökohtaisen elämän saralla ollut vähän haipakkaa, että blogin päivittäminen ei ole käynyt mielessäkään kun illalla olen saanut hetken hengähtää. Pihalla riittää puuhaa ja onhan niistä jokusesta hellepäivästäkin pitänyt nautiskella asiaankuuluvalla tavalla!:)

Palaan kuitenkin nyt vielä juhannuksen ruokapöytään, sillä sen verran herkullisia juttuja tuli tehtyä! Aattona söimme lohinyyttejä kesäisillä lisukkeilla ja se katosi niin nopeasti nälkäisiin suihin, että siitä ei tullut edes kuvia otettua! Juhannuspäivänä oli vuorossa se kohokohta ruuan saralla eli beer butt chicken eli suomeksi kaljapersekana. Se on ollut mielessä jo kauan kuten myös se, että uunin pyörivä kanavarras tulisi koeajaa.

Kaupassa kävin onneksi hyvissä ajoin, sillä kävikin lopulta niin, että maustamatonta kanaa kokonaisena oli citymarketissa kokonaiset kaksi kappaletta kun kauppaan menin! Kolmanneksi otin sitten jonkun valmiiksimarinoidun yrttisen kanan joka päädyttiin laittamaan vartaaseen.

Mitä niille kanoille sitten tehtiin? Toisin kuin nimi antaa ymmärtää, me emme laittaneet kanoja istumaan oluttölkin päälle vaan toinen kana sai alleen colatölkin ja toinen lonkeron. Toim.huom! Makueroja emme kyllä havainneet lainkaan, eli käytännössä neste olisi voinut olla vaikka vettä tölkissä! Toinen kana sai ylleen yrttivoihunnun ja toinen kana hierottiin bbq-marinadilla.

Näin se sitten sujui:

Tässä on kanat huolella pestyinä odottamasssa mausteita pintaan:


Yrttivoi sisälsi yksinkertaisuudessaan yrttejä, valkosipulia, voita ja suolaa. Voi kun meillä olisi ollut tuolloin jo yrttisakset: ne on ihan huippukeksintö!!


Kanan sisään laitettiin vielä myllystä suolat ja pippurit, jotta makua tulee sisäkautta myös kanaan. Juomatölkkeihin puristettiin myös valkosipulinkynnet ja bbq-kanan colatölkkiin vielä lisäksi chipotle-tabascoa!


Marinadit levitettiin huolella kanan sisä- ja ulkopuolelle sekä nahan alle jottei maku jää pelkkään nahkaan. Oli kyllä härskin näköistä!



Tadaa! Siinä se nyt sitten nököttää! Jotenkin etovan näköistä tuo voi tuossa pinnalla (ei sen puoleen, että koko komeus mikään söpö olisi), mutta onneksi maku oli hyvä!




Tällaiset kaverit sitten vain uunin ritilälle ja kolmas vartaaseen pyörimään!


Kas näin! Kanasta vartaassa ei tainnut vain tulla yhtään kuvaa otettua järkkärillä?!


Ei ollut mitenkään liian perus-marinadi se valmismarinadikaan ja se kana oli selkeiten parhaimmassa suolassa.


Bbq-marinoitu kana jäi meidän makuumme vähän mauttomaksi, eli kun teette vastaavaa, suolatkaa kanat reilusti!


Makuraadin suosikki oli ehdottomasti yrttivoilla maustettu lonkkukana. Kanojen lisukkeena tarjoiltiin ihan vain salaattia, sillä kanaa oli sen verran reilusti varattu jokaiselle.


...ja niinhän siinä sitten kävikin, että kanaa jäi vielä Ernolle evääksi töihin jopa!


Kanaherkuttelun jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Savojärveä: ei ole juhannusta jollei uimassa käydä! Menimme Nousiaisten kunnan saunalle ja siitä uimaan: vesi oli raikasta ja ihanaa ja neidit nauttivat sydämiensä kyllyydestä!

Ennen uimaanlähtöä teille pizzataikinaa jälkkäriä varten... Jälkkäriksi teille facebookissakin pyörinyttä chocolate star bread -herkkua! Idean herkun toteutuksesta voi katsoa vaikka täältä!

Harmiksemme pizzataikina ehti hieman jo ylikäymään uimareissun aikana ja maku oli jotenkin hiivainen... Teimme leivän sekä nutellalla, että fazerin sinisellä ja molemmilla se oli oikeastaan yhtä hyvä: makueroa ei juurikaan ihme kyllä havainnut!


Helppo ja näyttävä kahvipulla: suosittelen! Teimme leipää edellispäivänä hääpäivän kunniaksi uudestaan ja se oli kyllä hyvää!


Onko joku valmistanut kyseisiä herkkuja? Jos on jotain huippuja marinadireseptejä niin laittakaa jakoon!

1 kommentti

  1. On kyl niin härskin näkösiä noi istua kököttävät kanat 😂 Mut toisaalta namin näkösiä 😋😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.