Leikkimökki in progress...

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Jepjep, nyt se leikkimökkiprojekti sitten alkoi! Ei löytynyt mielestä torista ja kun puutavaraakin oli mökillä sen verran niin aloitettiin (lue: Erno aloitti) urakka sitten itse!

Homma alkoi visioinnilla: millainen korkeus? Millaiset ikkunat? Millainen ovi? Millainen katto? Kun kerran hommaan alusta asti ryhdytään niin haluttiin tehdä sitten mieleinen: mansardikatto ehdottomasti ja vanhat ikkunat! Muu olikin sitten vielä auki. Terassia en halua, sillä meidän kotitalossakaan ei ole eikä se niin sovikaan vanhan talon henkeen. Vanhempi neiti on tilannut, että mökin pitää olla vaaleanpunainen, tietenkin! Se Onnelin ja Annelin leikkimökki mielessä rupesimme sitten suunnittelupuuhiin...

Kun ryhdyimme sitten oikein rakennuspuuhiin, tajusin, että meillähän on pari kappaletta talosta ylimääräiseksi jääneitä peiliovia karmeilla, eli sellaisen voisi hyvin hyödyntää leikkimökin ulko-ovena! Se on sitten laajentanutkin projektia hieman, sillä ovet ovat vanhaan tyyliin melkoisen korkeita, meidän tapauksessamme 210cm! Mökki ei siis tule olemaan mikään ihan pikku mökkerö, vaan ihan kunnon kokoinen maja, jossa voi vaikka yöpyä mukavasti! Rakennusvalvonnasta tarkistettiin mökin maksimikoko,  seitsemän neliötä, ja siihen tähtäämme, jotta mökistä tulisi vierasmajatarkoitukseenkin mukava.

Tällä hetkellä on siis päätökset tehty ja runkoa alettu pystyttää vanhasta jämäpuutavarasta jota on ollut molempien mökeillä ylimääräisenä. Vanhempi prinsessa on ihan täpinöissään: eikö se mökki ole vieläkään valmis kun ei ikinä parin tunnin sykäyksellä tule kuntoon??

Kattotuolit Erno suunnitteli itse ja ensimmäisen tyrmäyksen jälkeen niistä tuli tosi kivat!

Pohjan kehikko rakentui itse asiassa jo juhannuksena, ja nyt sitten on ehditty vähän puuhastelemaan mökkerön parissa muutenkin...


Tässä vaiheessa en ollut ihan vakuuttunut kun puuta lyötiin vain naulapyssyllä kiinni ja vinksottivat jos ja vaikka mihin suuntaan!


Tällaiset ikkunat saimme purkutavarakirppiksen kautta haettua: pienet tulevat eteen oven molemmin puolin ja isoja tulee sitten kolmelle syrjälle: ainakin valoa piisaa meidän mökissä! Pienissä ikkunoissa ei ole laseja, mutta teetämme sitten varmasti uudet ellei vastaavia löydy valmiiksi laseilla jostain.


Tällaiset kattotuolit se Erno väkersi: aika näppärä mies, sanon vaan!


Yhdessä sitten ammuimme pystypuille tukipuun, että puut pysyvät suorassa ja voidaan lopuksi laittaa ylätukipuut. Meikäläinenkin on päässyt vähän räiskimään naulapyssyllä: on kivaa tuntea olonsa hyödylliseksi näissä rakennushommissakin!


Ylätukipuut kun saatiin paikoilleen niin eiköhän luvattu (vaihteeksi) sadetta: ei muuta kuin pressua päälle, mutta eihän se mitään auta kun tönöllä on sen verran korkeutta, että sade piiskaa pressun alle helposti!


Tällainen runko sitten muodostui kokonaisuudessaan!


...ja kattotuoleihin vähän vielä vahviketta ettei käy ohrasesti. Hyvin oli Erno tehnyt ihan identtiset kattotuolit mökkiin! Eilen ne nostettiin isäni avustuksella paikoilleen, mutta siitä lisää kun homma vähän etenee...


Pahoittelut hilaiselosta edelleen: olen vähän töitä tässä kaiken tiimellyksessä tehnyt iltaisin niin se on ollut aika tehokas väsyttäjä kaiken muun rumban lisäksi... Ja tokikin me välillä nautimme ihan vain joutenolosta nohvan nurkassa iltaisin.:)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.