lisää purkutöitä ja yllätys!

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Purkutöitä hirren uusimisen vuoksi piti tehdä vielä hieman enemmän kuin edellisistä kuvista kävi ilmi,  ja Erno yhdessä työmiehen kanssa teki vielä itse hirsien purun. Palkkasimme siis apuun kaverimme Erik Metsärannan, jolla on kokemusta tämäntyyppisestä työstä, sillä hän on perinnerakennuksen ammattimiehiä. Ensi töikseen miehet kaatoivat moottorisahalla eteisen ja vanhan kylpyhuoneen välistä seinää, jotta eteinen avartuu ja heilläkin on mukavampi tehdä töitä. Erik arvioi miten paljon seinää voi kaataa, jotta kantavuus säilyy kuitenkin! Ensin aloitettiin pienemmästä reiästä ja siitä sitä sitten lähdettiin suurentamaan:





Lopunviimein tulos on seuraavanlainen:


 Pieni pätkä kantavaa hirttä piti jättää paikalleen, mutta mukavan avara eteisestä kuitenkin tuli!


 Tämän näköinen monttu siitä meidän eteisestä ja kylppäristä sitten tuli...






Kun miehet pääsivät työssä alkuun ja purkivat hieman julkisivun laudoitusta, niin hirren laho jatkuikin pidemmälle mitä kellarista saattoi nähdä... ja kappas vaan! Tällaista kivaa siellä sitten oli! 


Lisää lahoa! Alimman hirren lahoa näkyi sisäpuolelle portaiden kohdalla ja se olikin tiedossa ja sitä Erik tuli vaihtamaan, mutta siinä sittten kun piti julkisivun laudoitusta hieman purkaa tätä hommaa varten, selvisi, että laho jatkuu talon kulmalle asti! Tätä vauriota ei voinut nähdä sisäpuolelta, vaan laudoituksen purku paljasti koko homman. Julkisivulaudoitus oli myös jännästi uusittu suurin piirtein metrin matkalta, joten haiskahti hieman siltä, että vaurio oli tietoisesti peitetty. Uusittu laudoitus oli myös vaan kertaalleen maalattua, eli melko uudesta hommasta oli kyse. Erno soitti myyjälle ja näytti mitä löytyi ja kysyi, että kuka on maalannut talon ja hänen mukaansa sen on tehnyt jo kaupunki. Hän tarjosi heti kompensaatiota myyntihintaan suosiolla, sillä ei halua tapella moisesta asiasta kun se on ihan selvä peli. 


Ammattilainen työssään. ...ja tältä se meidän julkisivu nyt näyttää... Kuvassa jo yksi hirrenpätkä paikoillaan.


Sitten vielä kapeampi pala hirttä ja pellavaa tiivisteeksi.


Sitten kurkistus toiselle puolelle ovia, ja sama homma jatkuu...

Ei muuta kuin purkuhommiin jälleen! Minäkin siellä vähän sain jotain lautoja irroitella kun mies viihdytti lapsia! Toim. huom. Käyttäkää niitä asiaankuuluvia varusteita! Itse nakkasin jonkun laudanpätkän tietenkin jalalleni ja sievä mustelmahan siitä sitten tuli!


 Että tällaista puhdetta täällä touhuttu tällä viikolla muun muassa! Projekti sen kuin vain laajenee...







Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.