Entisen ja tulevan kylpyhuoneen tilannetta ennen hirsityön aloitusta!

torstai 10. heinäkuuta 2014

Purkutyöt on tehty nyt hirsityötä varten entisessä ja tulevassa kylpyhuoneessa. Aikamoinen homma, sanon vaan! Pikkukylppärin purkamisen jälkeen koitti tulevan kylpyhuoneen purkuoperaatio: kaapistot irti, entisen kylpyhuoneen ja tulevan kylpyhuoneenvälisen seinän purkua, lattian purku,  lattian eristeiden lapioiminen säkkeihin... Kaikki viimeistä edellinen toiminta oli ihan siedettävää ja suhteellisen helppoa, mutta eristeiden lapioiminen säkkeihin ja niiden kantaminen varastoon ja vinttiin: huh huh! Onneksi siinä auttoi ystäväpariskunnan vahvempi osapuoli sillävälin kun me äidit olimme lasten kanssa! Talossa on ajan hengen mukaan käytetty eristeenä pehkua, ja sitä riitti lattialankkujen alla: emme edes laskeneet montako jätesäkillistä pöllyävää pehkua lattian alla oikein oli lopunviimein! Myös yllätyksenä selvisi, että tulevan kylppärin takaseinässä on ollut ovi pieneen makkariin! Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, että millainen pohja talossa on milloinkin ollut!


Myös talon vasemmanpuoleinen ovi on nyt auki: avaimenreikä oli tilkitty niin piukkaan kiinni, että sen avaamiseksi piti lukon kieli sahata poikki ja oven alareunaakin piti vähän sirkkelöidä, mutta nyt on ovi avattavissa ja oven ikkunoista näkyy läpi! Täytyy mietiskellä mitä oven kanssa tehdään jatkossa, sillä tällä hetkellä se ei ole käyttökuntoinen. Tietenkin paras vaihtoehto olisi kunnostaa vanha ovi, mutta katsotaan miten se onnistuu! Tarkoitus on siis ottaa myös toinen ovi käyttöön, sillä siitä saisin vaunut sisään helposti ja toinen ovi olisi sitten vieraiden kulkuun tarkoitettu. Saan myös haaveilemani kura-altaan vasemmanpuoleisen oven taakse eteiseen, juhuu!!

Tässä ovi on vielä pahvilla peitetty. Ovessa on upea, vanha vedin!


Tämänhetkisessä ulko-ovessa on sitten jo moderni lukko ja kahva.


Tässä kuvassa ovi on jo kaivettu esiin, mutta ikkunoiden edessä on jätesäkki jotta pikkuneiti nukkuisi paremmin; hän kun on melko valoherkkä... En tiedä mitkä ihmeen verkot ikkunoissa on ollut aiemmin? Ne ovat melkoisen vanhat ainakin kun hapertuvat käsiin!


Tältä ovi näyttää ulkoapäin ja ilman jätesäkkiä!



Tällaista pikku purkuhommaa... Kyllä sitä välillä miettii, että mihinkä sitä on tullut ryhdyttyä, mutta kun tässä talossa oli se fiilis SIITÄ OMASTA KODISTA, niin minkäs teet!


Seuraavassa postauksessa ne vielä hurjemmat kuvat...ja uutiset!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.