Pikkuvessaan inspiraatiota!

maanantai 26. tammikuuta 2015

Nyt on alkanut tuon meidän pikkuvessan tekeminen: havahduin siihen, että kyllä se pitää alkaa laittaa kun meillä oli ne pikkuneidin 1-vuotissynttärit ja vieraat miettivät jatkuvasti koska uskaltavat käydä vessassa kun kylpyhuoneen pytyltä näkyy turhan hyvin tuohon pihalle. Jatkuvasti joku oli pihalla tulossa tai menossa ja vessassakäynti kävi vähän kiusalliseksi... Onneksi urakka ei ole ihan mahdoton, sillä vesi- ja viemärihommat on jo tehty valmiiksi! Lattialankut on kylläkin revitty auki, mutta ne tuli jo nakuteltua takaisin paikoilleen ja suunnitteluhommat on käynnissä!

Vessaan tulee samanlainen seinävessa kuin kylpyhuoneessa, mutta jätämme vessaan lautalattian ja teemme siksi myös vessanpytyn kotelon muuten kuin laatoittaen... Olen pohtinut, että vaihdetaan vähän tyylisuuntaa krumeluurimpaan kun kylpyhuone on enemmän maalaisromanttisen tapainen, ja laitetaan pikkuvessaan jokin ihan överi kukkatapetti! 


Tämä olisi mieletön... En edes tiennyt, että PiP Studio tekee tapettejakin!! (kuva: virkkukoukkunen.net ja seinaruusu.fi) Erno ei (vielä) ihan lämmennyt, mutta itse lämpenin vähän liikaakin! Minkä värin te valitsisitte? Laitamme tapettia siis takaseinälle eli reilun metrin levyiselle alueelle johon tulee se wc-pytyn kotelo myös.







Tähän lämpeni jopa mieskin, mutta tuon edelläolevan rinnalla tämä on suorastaan kesy... (kuvat samasta osoitteesta kuin nuo edellisetkin ja Pip studion omilta sivuilta!)




Kummalle antaisitte äänenne?

Wc-pytyn kotelosta sen verran, että ensin sanoin, että paneloidaan kotelo vain; se on helppo, halpa ja turvallinen vaihtoehto, mutta sitten yht'äkkiä sainkin vision: tehdään siitä sellainen vanhan peilioven tapainen ja laitetaan ohuita ja leveämpiä listoja neliskulmaisesti! Tähän tyyliin siis kuin kaverini
blogissa on tehty sängynpääty! (kuva: grey white heart -blogi)



Käsienpesualtaalle sitten taas teemme tuppeensahatusta haavasta "pöydän", johon sain idean sieltä PopÅ:sta, jossa oli tehty sellainen pienen lavuaarin alle: siihen saa sitten hyvin laitettua käsienpesuaineen ja laskettua esim. koruja jos pesee käsiä.

Peili on ihan mysteeri: toivon tekeväni jonkun huikean kirpputorilöydön vielä, mutta aika näyttää joudunko hakemaan jonkun väliaikaisratkaisun vielä ennen kuin se täydellinen sattuu eteen... esimerkiksi ikean Ung Drill -peili voisi olla hyvä väliaikaisratkaisu, mutta se pitäisi kyllä maalata ennen seinälle laittamista... (kuva: ikea.com)



Kopissa on entuudestaan seinällä hauska retro lamppu ja ajattelimme antaa sen olla siellä ja vaihdamme sen sitten joskus jos keksimme paremman vaihtoehdon tilalle...

Toivottavasti alkaisin saamaan myös jotain ideoita pyyhekoukkujen suhteen, sillä myös kylpyhuone on edelleen vailla koukkuja kun en vain keksi millaiset sinne laittaisimme! Aluksi ajattelin, että laitamme Terraviivan naulakot, mutta siellä ei ollutkaan sopivia valmiina ja kun sitten ryhdyin miettimään, että mikä se sopiva väri sitten olisi, en keksinyt kyllä sellaista... Ehkä pitäisi vaan ostaa jotkut kromatut vain ja olla tyytyväinen! Suuret on ongelmat kun pitää jotain pyyhekoukkujakin miettiä kuukausitolkulla... Linkatkaapas jotain kivoja koukkuja!

peeäs. Ei todellakaan ole mun päiväni tekstinkäsittelyssä ollut kun tämän olen kirjoittanut: pahoitteluni ihmeellisistä riviväleistä, fonteista jne!


1-vuotissynttäreiden tunnelmia!

perjantai 23. tammikuuta 2015

Viime viikonloppuna juhlimme nuoremman prinsessan 1-vuotissyntymäpäivää oikein olan takaa: perjantaina juhlimme perheen kesken, tosin pikku neiti päätti sitten nostattaa itselleen illaksi kuumeen, joten juhlinta meni vähän äkäisissä merkeissä. Lauantaina vieraita sitten piisasi melkein parinkymmenen hengen verran ja neiti oli edelleen hieman kiukkuinen... Vanhemmalle prinsessalle tuli pikkuserkkuja kaveriksi useampi ja heillä riitti menoa ja meininkiä vaikka muille jakaa! Ajattelin jakaa tänne hieman synttäritunnelmia tarjoiluiden ja koristelun muodossa, joten täältä piisaa!

Pikkuneiti esiintyi tylleissään jo torstaina kun olimme Studio Huoneella 1-vuotiskuvauksessa: voin vilauttaa tänne hieman synttärikuvienkin satoa kunhan saan kuvat käsiini! Neiti oli jo torstaina känkkäränkkätuulella, mutta toivon, että sieltä joitain hyviä otoksia olisi tulossa! Kuvaajasta ei ainakaan pitäisi olla kiinni, että toivokaamme, että mamin hauskuutustaidot tuottivat jonkinlaisen tuloksen!

Ikkunoihin askartelimme yhdessä Ernon kanssa viirinauhoja erilaisista skräppipapereista ja viirinauhojen päihin puhalsin vielä ilmapallot juhlatunnelmaa luomaan! Myös kristallikruunutriosta roikkui viirinauha: se oli mukana kuvauksissakin torstaina!


Hehe, tässä näkyy ne täydelliset juhlapullot: stockan mehupulloja on tyhjennetty oikein urakalla viime kesänä jotta saatiin hyvä kokoelta pulloja juhlatarkoitukseen! Ihanat vaaleanpunaiset piparkakkureunaiset pilkkunauhat tilasin etsystä kesällä ja niitä oli tarkoitus käyttää pullojen kauloilla jo esikoisen synttäreillä, mutta sitten päätimmekin olla pitämättä koko juhlia vallinneen kaaoksen vuoksi, joten nyt ne pääsivät vasta kunnolla tositoimiin! Ihanat paperipillit tilasin myös etsystä ja olikin hauska sattumus kun pillien myyjä (joka asuu Yhdysvalloissa) kertoi olevansa naimisissa suomalaisen miehen kanssa joka on asunut missäpä muuallakaan kuin Turussa!


Näpertelin maustekakusta cakepopseja, jotka laitoin tarjolle ikean kukkaruukkuun jossa oli risottoriisiä! En ollut tiennytkään, että cakepops-tikkuja on kestoversioinakin, joten oli iloinen yllätys kun löysin niitä konfetista!


Askartelin neidille myös synttärihatun juhlien kunniaksi ja valokuvia varten, mutta se ei todellakaan pysynyt neidin päässä, joten se toimitti vaan juhlakoristeen virkaa... Numerolappu on irroitettava, joten hattua voi sitten käyttää myöhemmin vaikka vanhemmalla neidillä!


Pallomeri kaivettiin taas juhlien kunniaksi esiin kaapista: se on takuuvarma hittituote kun juhliin on tulossa lapsia! Sijoitus on kyllä kannattanut: se on saanut juhlia jo monet juhlat ja vain puhallettava uima-allas kaipaa uusimista kun se viime juhlissa tyhjentyi yläosasta, mutta pallot ovat ihan moitteettomia ja miksikä ne tuosta menisivätkään! Jos joku tarvitsee pallomerta lainaan omiin juhliin, laittakaapa viestiä!

Leivoin juhliin myös omin pikku kätösin karjalanpiirakoita: jouluna teimme myös karjalanpiirakoita ystäväni kanssa, mutta nyt kun tein toista kertaa lyhyemmän ajan sisällä, oli selvää kehitystä tapahtunut! Nyt sain taikinasta kaulittua edelliskertaa ohuemman levyn ja laitoin enemmän riisipuuroa jolloinka piirakoista ei tullut niin kuivia! Kyllä ne hyvin vieraillekin näyttivät kelpaavan kun ainoatakaan ei jäänyt: sain kaksi viimeistä pelastettua naapureille ennen kuin kukaan ehti huomata!


Siellä se rouvakin haalarissaan räpsii kuvia instagramiin!


Pikkuneitejä touhuissaan! Nyt ollaan jo hyvin alettu levittämään syntymäpäiväduploja pisin lattioita... Jätskiduplot olivat kyllä ihan hittituote: sankari itse arvosti niitä syömällä niitä, mutta kaksivuotias tykkäsi jo kovin ja teki niistä hienoja jätskiannoksia ja tarjoili niitä vieraille!


Synttärikakuksi tein tällä kertaa tuollaisen kuppikakkukakun: mutakakkumuffinsseja ja kuorrutteena ihan vaniljakreemijauheella tiukennettua kermavaahtoa värjättynä! Helppo tehdä (vaikkakin pursotusta kävin opiskelemassa naapurin kondiittorin luona: tulos ei ihan vielä täydellisyyttä hivo) ja kätevää kun vieraille on annospalat jo valmiina! Koristeet tein jo hyvissä ajoin ennakkoon niin niistä ei tarvinnut stressata enää synttäriviikolla. Onko joku muu tehnyt kuppikakkukakkuja? Sain idean pinterestiä selatessani, ja teinkin samantapaisen kuin siellä oleva pöllökakku, mutta vaihdoin kuppikakkukuorrutuksen kermavaahtoon, sillä se on hiukan kevyempää ja mutakakkumuffinssit ovat niin tuhteja, että kermavaahto sopii niihin paremmin. Mutakakkumuffinssien reseptin löysin kerran ylen sivuilta kun etsin yksinkertaista kuppikakkureseptiä jota voisimme vanhemman neidin kanssa tehdä yhdessä, ja se on ihan paras: helppo kuin mikä ja kiva tehdä yhdessä lapsen kanssa kun aineet pitää vain sekoittaa keskenään!

(ohje: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/07/02/stromson-suklaakuppikakut )

Suklaakuppikakut (n. 12 kpl)

120 g tummaa suklaata (70 %) tai minttusuklaata
120 g voita
250 g sokeria
3 isoa munaa
100 g jauhoja
Aseta paperivuoat pellille. Laita uuni lämpenemään180 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa yhtä aikaa kattilassa liedellä miedolla lämmöllä. Sekoita välillä. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Sekoita sokeri joukkoon sokeri. Riko kananmunat joukkoon yksi kerrallaan. Sekoita hyvin aina kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita joukkoon jauhot.
Jaa taikina muotteihin. Taikina on löysää, joten se on helpointa pursottaa muotteihin.
Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuorruta ja koristele jäähtyneet kuppikakut esimerkiksi suklaakuorrutteella.
Vinkki: Jos sinulla ei ole muffinssivuokaa, laita pari paperivuokaa päällekkäin - näin kuppikakku säilyttää paremmin muotonsa.


Edellä nähtyjen tarjoiltavien lisäksi tarjolla oli popcornia, prinsessakeksejä, minivaahtokarkkeja sekä lihavoileipäkakkua! Voileipäkakku on oma heikkouteni, ja kalakakku etenkin. Neidin kummitäti on allerginen kalalle, joten en viitsinyt pelkkää kalakakkua tehdä ja aika ja jaksaminen ei olisi riittänyt molempien tekemiseen, joten tein pelkkää lihaversiota: kakkuja tehtiin kaksi jättikokoista tuplaleveää kakkua ja rääpittävää ei kamalasti jäänyt, eli ilmeisen maukasta oli! Resepti siihen on tekeytynyt aivan omassa päässäni: ehkäpä joskus vielä paljastan reseptin teillekin...

Makuuhuone paria juttua vaille VALMIS!

maanantai 19. tammikuuta 2015

Jeejeejee! Nyt se alkaa jo näyttää kotoisalta makuuhuoneelta! Uskomatonta! Niin kauan makuuhuone oli vain tavaransäilytyspaikka ja synkkä ja kämänen loukko, mutta nyt se alkaa olemaan jo tunnelmaltaan sellainen kuin toivoinkin sen olevan!

Pahoittelut pitkästä hiljaisuudesta: täällä on touhuttu kuopuksen 1-vuotisbileiden kimpussa joita vietettiin lauantaina ja sunnuntaina: tohinaa on riittänyt kun ollaan koitettu saada kämppää taas kuosiin ja leivonaurakka on vienyt oman osansa. Onneksi saimme tänne pikkuneidin (en suostu vielä sanomaan taapero, en en en!!!) kummitädin avuksi torstaina niin saimme rauhassa siivotuksi! Lasten nukkumaanmenot ovat olleet melkoista vääntöä ja härdelliä nyt lähiaikoina ja voimat ja jaksaminen ei oikein ole tahtonut riittää kaikkeen touhuamiseen nukutusrumban jälkeen... Kuopuksen kuuden viikon unijakso on siis totisesti päättynyt, sillä nyt hän aikoo ilmeisesti olla kokonaan nukkumatta! Pitemmittä puheitta kuvien kimppuun, sillä on pakko tehdä vielä vähän hommia ja mennä nukkumaan, jotta huomenna jaksaa taas tehdä lisää hommia: projektia pukkaa!

Siirsimme vanhemman neidin huoneesta tuon ruskean pöllövedinlipaston makuuhuoneeseen tasapainottamaan kaikkea valkoisuutta, ja kannoimme valkoisen bestå -senkin neidin huoneeseen tasapainottamaan sitten taas ruskeaa lattiaa. Rippilahjaksi saamani kapioarkku sai tulla sen viereen seinälle: siellä säilytämme vuodevaatteita, kuten kuuluukin!


Siellä se ikean kahdeksan euron rekki nyt nököttää! Harmillisesti jouduin juuri vaihtamaan ne Hay:n soft-henkarit puisiin ennen kuvien ottamista kun laitoimme ne eteiseen jotta vieraiden takeille riittää henkareita...


Kellokin eksyi seinälle puolen vuoden odottelun jälkeen ja kaivelin valokuvia esille ja muutakin somistetta kun tuntui niin kolkolta kun missään ei ollut mitään... Kamalan vaikeaa vain miettiä mitä reikiä lyö mihinkin seinälle kun kaikki tuntuu niin lopulliselta! Kellon paikkaakin mietimme urakalla, mutta päädyimme tähän seinään, sillä siitä on mahdollisuuksia nähdä jotain tässä parhaiten kun eteisestä osuu myös valoa tälle seinälle...


Sain vihdoin myös tyhjennettyä noiden yöpöytien sisällön, jolloinka ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa! Matto on ryppyinen pesun jäljiltä: sen vuoksi tämä kuvaaminenkin on kestänyt, sillä pesu on ottanut aikansa. Koirat rakkaat olivat käyneet senkin ruikkimassa... Nyt on nuorempi koira sitten kastroitu, joten saa merkkailut toivottavasti riittää!


Taideteos on muuttanut singerin perässä toiselle seinälle, jossa se asustaa nyt vitriinikokoelman kanssa. Osa vitriineistä asustelee Kylpyhuoneessa, mutta tässä on tyttöjen tukkajutut ja minun juhlakorujani. Mietin, että olisi kiva löytää tuohon seinälle joku upea peili, jotta tuohon nurkkaan saisi sellaisen oikein tyttöjen nurkkauksen ja kampauspöytämäisen fiiliksen! Täydellistä peiliä odotellessa siis!


Tässä on tämä uutukainen joka on kerännyt ihailevia huokauksia vierailta: ystävältäni lainassa oleva ihana senkki! Se suorastaan kutsui päälleen tuollaista romanttisentapaista somistetta: valokuvia krumeluureissa kehyksissä, neitien hopeiset kastekehykset ja ne partyliten mercury- kynttilänjalat! Löysinpä vintiltä vielä yhden käyttämättömän pilarikynttilänkin noiden LED-kynttilöiden joukkoon niin saadaan ihanaa tunnelmaa!


...ja miten pidänkään tuosta järkälemäisestä sängystä?! Se on vain ihan mahtava: ihanaa istahtaa sängylle ilman että pitää rojahtaa lähes maan tasalle, kun vanha sänky oli todella matala. Ja olimme täällä toki vamaan kuukauden nukkumassa jyskin ilmapatjalla: se vasta kamala olikin!


Tuohon tulee sitten se liukuovikaapisto: nyt siinä pitää paikkaa koirien uusi NaNi -peti: ihanan minimalistinen ja koirienkin mielestä ihan paras mukavuudessaan! Kenkähylly varmaan jääkin tuohon, mutta pitänee valikoida siihen hiukan kauniimpia kenkiä esille...


Ylitsepursuava naulakko on edelleen yhtä täynnä ja liukuovet odottavat laittajaansa... Onko jo parempi sisustus?









makuuhuoneen inpiraatiota!

lauantai 10. tammikuuta 2015

Visioita pukkaa! Makuuhuone on tässä nyt ollut lähiaikoina mielessä sattuneesta syystä nyt kun siellä on vähän miellyttävämpi hengaillakin kun lattiat on maalattu, ja inspiraatioita sen suhteen pyörii mielessä tiuhaan... Remonttikassa on aikalailla entinen ja rahaa ei näin hoitovapaalla juurikaan tule, joten edullisia sisustusideoita olen pyöritellyt mielessäni!

Ensinnäkin, vaaterekki! Tiedän, että se on jo aika menneen talven juttuja sisustusblogeissa, mutta kun minä en sellaista ole koskaan saanut tilanpuutteen vuoksi niin nyt haluan sellaisen! Haaveilin aivan alun perin Hayn Loop -rekistä, mutta diy- ihmisenä se haave vaihtui kuitenkin putkirekkiin tähän tyyliin:

(kuva http://www.granit.com/product.html/kladstallning-ror?category_id=153#.VK2SbsYarBI)


Putkiosat ovat kuitenkin melkoisen arvokkaita, joten olen nyt luopumassa tuostakin ajatuksesta ja olen päätymässä ihan vain Ikean MULIG -halpisrekkiin (7,99€): se on mukavan ilmava ja huomaamatonkin! katsotaan jos sitten vaikka vähän myöhemmin haluan vielä putkirekin, mutta tähän hätään tuo edullinen vaihtoehto saa luvan kelvata!


Heh, ja kun sitten olen pihistänyt rekistä, niin todettakoot, että siihen tulee sitten kuitenkin ripustettua vaatteet Hayn henkareihin! Tilasin Hayn wire- sekä soft-henkareita finnish design shopilta joulun alla sekä joulun jälkeisestä -20% alesta keittiön puolella olevaa vierasrekkiä varten, mutta henkareita on sen verran reilusti, että aion riistää muutaman omaan käyttööni. Tämän näköisistä henkareista on kyse:

(kuva: http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-naulakot-wire-vaateripustin-kpl-musta-p-4306.html)


ja (kuva: http://www.finnishdesignshop.fi/huonekalut-naulakot-soft-vaateripustin-kpl-p-4305.html)


Valkoisista henkareista haaveilin ensin, ja niitä suositumpia Hang-henkareita löytyykin valkoisena sekä ah-niin-trendikkään kuparin sävyisenä, mutta toisaalta musta on vaihteluksi ihan kiva kun täällä tuota valkoista sen verran piisaa ja varsinkin makuuhuoneessa on ja tulee olemaan niin vaaleaa. Sen vuoksi valitsin siihen uuteen julisteeseenkin tumman kehyksen, että se tulisi paremmin esiin kaiken valkoisuuden keskellä.

Huonekaluja täytyy pyöritellä hieman edestakaisin varmasti ennen kuin saadaan lopullinen järjestys päätettyä, sillä mietin tuossa jo sellaistakin vaihtoehtoa, että siirtäisimme vanhemman neidin huoneesta ruskean lipaston makuuhuoneeseen ja laittaisimme hänelle vaalean senkin tasapainottamaan ruskeaa lattiaa, mutta järjestyksen parhaimmuus ei selviä kuin kokeilemalla! Luvassa siis hikistä menoa! Matalan senkin päälle suunnittelin mielessäni ne näyttävät Partyliten  antiikkihopeiset mercury pilarikynttilänjalat, jotka näkyivät joulukoristepostauksessa ja niihin vaaleat kynttilät.

(kuva: http://reviews.partylite.biz/8504-en_us/P_56359/mercury-glass-pillar-holders-reviews/reviews.htm?sort=reviewTextLength)


Jonkin lipaston/senkin päälle laitetaan sitten vielä vintillä paikkaansa odottaneet Sia -merkkiset valokuvakehykset ja ehkä vitriini -rasioita vielä kaveriksi. Liikaa rojua en tasoille halua, sillä tähän asti on ollut ihanan helppo viikkosiivous kun ei ole tarvinnut niin paljon pyyhkiä pölyjä!

(kuva: http://www.sisustusbella.fi/verkkokauppa/tuotemerkit/sia/sian-valokuvakehys/)


(kuva: https://store.iittala.fi/Sisustaminen/Vitriini-Rasia-108x108-mm-kirkas-tammi/p/T110960)


Sormet jo kovin syyhyää toteuttamaan, mutta sellainen pikkujuttu kuin perhe-elämä (ja kuopuksen uniongelmat) aina hieman hidastuttaa menoa... Näkeekö muut siellä visiot yhtä selvinä kuin tähän yksi kaheli täällä?


makuuhuonetta edelleen...

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

No niin! Nyt on kamoja kannettu paikoilleen, tai no paikoilleen ja paikoilleen, mutta kuitenkin... Makuuhuone on ainoa huone johon en ole edelleenkään tyytyväinen, sillä siellä väijyy se ruskea nojatuoli joka ei sovi sinne ollenkaan ja muutenkin tavarat on vain ripoteltu ympäri huonetta. Viikonloppuna itse asiassa kannoimme (tai no Erno ja ystävämme kantoivat) lainasenkin ja muutakin huonekalua sisään, joten katsotaan saisimmeko jotain tavaroiden järjestelyä aikaan tässä lähitulevaisuudessa! Toistaiseksi senkki on ainut joka jäi asuinkerrokseen ja loput huonekalut majailevat vintissä... Listat tietenkin puuttuvat vielä ja tapetinreunatkin ovat yhä viimeistelemättä ja verholistat laittamatta, heh heh, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa! Näin kuvissa eron lattian sävyssä huomaa kyllä parhaiten: jotenkin kun täällä asustelee, ei eroa niin huomaa kun lattiaa koko ajan katselee... Ja kyllähän tuo ihana lumen tuoma valo ja auringonpaiste vaan tekevät tehtävänsä myös kuvien valoisuuteen!

Keli oli mitä mainioin ulkoiluun sunnuntaina kun kuvia otin: esikoisen kanssa pulkkailimme pihalla ja kävimme kurkkimassa naapurin lintujenruokintapaikkaa ja koirat hepuloivat mukana touhuissa ja Erno teki lumihommia. Nuorempi neiti senkuin vain veteli unta kupoliin ja heräsi vasta kun olimme jo tulleet takaisin sisälle... Onko ruudun toisella puolella muita kaksivuotiaiden vanhempia muuten? Että voi olla välillä uhmaikäisen elämä vaikeaa: "Haluan pulkan kyytiin!!!" "Haluan POISSSS!!!!" "Haluan vetää pulkkaa itse!" ...ja lopulta neiti paiskaa koko pulkan kaaressa lumipenkkaan ja heittäytyy itse perässä parkumaan... HUOH! Nuorempi neiti on todella temperamenttinen jo nyt ja tuo kaksivuotias uhmailee tuolla tavalla, että välillä täytyy laskea hitaasti kymmeneen! Ja siis mitään ruokaahan ei voi todellakaan syödä mitä on tarjolla, ja sitten pitää taas kiukutella kun on nälkä... Todella helppo combo esimerkiksi siellä Ahvenanmaan-reissulla: paluumatkan laivassa alkoi sentään ruoka jo maistua ja kotona trendi on onneksi toistaiseksi jatkunut! On nuo kiukkupussit siltikin vaan parasta elämässä vaikka epätoivon hetkinä saattaa ajatellakin hetkellisesti toisin!

No niin! Pienen aiheesta eksymisen jälkeen palataan itse asiaan, eli makuuhuoneen uuteen ilmeeseen! Viehättävät sisustuselementtimme imurit viihtyvät edelleen kuvissa, sillä en viitsi teeskennellä etteivätkö ne tuolla makuuhuoneessa majailisivat... Yöpöydät ovat saaneet myös täytteekseensä kaikennäköistä pehmeää puuhamatoista vieraspeittoihin... Täytynee tehdä asiaan muutos!


Tuo meidän sänkymme on kyllä SUURI ja se pomppaa esiin jokaisessa kuvassa, mutta onhan sillä kokoakin 160x240, että ei ihme! Vanha sänky oli matala futon-runko ja se oli taas niin pikkiriikkinen tähän verrattuna! Pidän massiivisemmasta kyllä nyt enemmän, sillä makuuhuoneessa on tilaa suurellekin sängylle eikä se kuitenkaan näytä tilaan liian suurelta.


Neidit tietenkin tulivat heti perääni kun karkasin kameran kanssa salista ja toivat lelut mukaan kuviin! Todellisuudessa makuuhuoneessa harvoin on leluja: räjähdys on yleensä valloillaan salissa ja välillä vanhemman neidin huoneessa.


Nuorempi kävi pienellä tutkimusretkellä omassa huoneessaan: kyllä tuo valkoinen lattia vaan sielläkin näyttää paremmalta! Tosin tuo minun vaivalla pesemäni keltainen matto näyttää valkoisella lattialla edelleen likaiselta...


Uutta senkkiä kaavailen tuohon ruskean nojatuolin paikalle ja nojatuolia mökille säilöön (se ei mahdu vintin portaista tietenkään)... Tuo telkkari mennee vintille, koska se ei sovi kyllä lainkaan värimaailmaan eikä se ole edes kytketty, ja sitten voikin alkaa pyöritellä loppuja tavaroita edestakaisin!


Tämän julisteen ostin sieltä PopÅ:sta! Juliste on vaan sikäli hankalan kokoinen, että juuri oikean kokoista kehystä ei löydy valmiina mistään. Kävin sitten lopulta hakemassa IKEA:sta tuon tumman kehyksen joka on reilun kokoinen, mutta siinä on passepartout joten juliste sopii siihen hyvin eikä sitä tarvitse toisaalta myöskään leikata!


Makuuhuoneen tapettihan on mieletön retrohelmi siskoni puolison mummin vintiltä: ostettu aikoinaan Wiklundilta ja hintalappukin oli rullissa paikoillaan! Rullia oli löytynyt kolme ja juuri kaksi ja puoli rullaa tarvitsimme makuuhuoneen tapetointiin. Vanhempani tapetoivat myös makuuhuoneen, mutta tämä tapetti olikin hieman haasteellisempi laitettava kohdistamisen vuoksi: vaikka tapetin kuviot olivatkin kohdillaan yläreunasta, eivät kuviot osuneet kohdilleen enää seinän puolvälissä... Liekö sitten tapetti vain sellaista, että kuvioita on mahdotonta saada kohdilleen?


Tuossa käytävän seinällä on vaatekasan alla myös uutukainen: koulun vanha naulakko! Tuosta naapurin kivikoulusta tänne päätyi naulakko meidän lasten ulkovaatteita kannattelemaan. Siinä on vanhat nimilaput ja muumi-kiiltokuvatkin paikoillaan! Sopii mielestäni hyvin sitomaan koko sisustusta yhteen, sillä puunväriä on ympäri taloa siellä sun täällä. Liukuovet odottelevat kohtaloaan edelleen käytävällä: nehän ovat siis väärän korkuiset, sillä tilasin ne liian korkeina kun en muistanut katossa olevaa vanhaa seinänpaikkaa... Katsomme siis miten saisimme ne kuitenkin paikoilleen asennettua jossain vaiheessa!



Ihana iltapäivän aurinko!!


Miltä näyttää?

Makuuhuoneen ja toisen lastenhuoneen lattian maalaus!

sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Huh! Nyt se on tehty, nimittäin makuuhuoneen lattian maalaus! Makuuhuoneen lattia on ollut ehkä kaamein osa taloa, sillä lattiassa on rako (se löytyy edelleen) ja lattia on eri värinen raon molemmin puolin: toiselta puolelta lattia on ruskea, toiselta puolelta vihertävän sininen. Lattia oli myös todella huonossa kunnossa: osassa lattiaa oli ihan raakalautaa paikkamateriaalina ja lattiassa oli kaikennäköisiä läikkiä ties mitä, joten ainoa ajatus lattiasta oli automaattisesti sen maalaaminen. Makuuhuone on muutenkin niin paljon pimeämpi verrattuma esimerkiksi saliin, että vaalea lattia toisi huoneeseen kaivattua valoa. Nyt maalauksen jälkeen tarkasteltuna se toikin sitä kummasti, ja heti huone näyttää jotenkin valmiimmalta, vaikka se rako lattiassa onkin edelleen.

Me siis tyttöjen kanssa lähdimme taas evakkoretkelle Ahvenanmaalle heti joulunpyhien jälkeen sunnuntaina ja olimme reissussa taas pari päivää ystäväni luona: hyvin me mahduimme kaikki yksiöön ja nuorempi neiti sai jopa oman nukkumarauhan keittiöstä, sillä saimme sinne juuri ja juuri mahdutettua matkasängyn! Kyllä homma melkoista säätämistä oli kahden lapsen kanssa tuollaisissa olosuhteissa eikä varmasti meistä kukaan nukkunut hääppöisesti, mutta mukavaa oli kyllä kaikenkaikkiaan! Pienempi neiti otti vähän nokkiinsa kun ei saanutkaan nukkua reissussa puoleenpäivään ja väsyneellä äidillä oli neidin raivon hetkinä vähän huumori hukassa, mutta kunnialla selvittiin: onneksi ystäväni matkusti kanssamme molempiin suuntiin niin sain jopa jotain syötyä laivalla vaikka ruokailua säesti väsymyshuutokonsertti ja kanssaruokailijat katsoivat paheksuvasti.

Reissun aikana Erno oli maanantaina ja tiistaina töissä, mutta pääsi onneksi hieman aiemmin kotiin jo niin sai hyvän aikaa touhuta kotosalla. Käskin hänen myös nukkua riittävästi, mutta lieneekö se toteutunut ollenkaan...? Sunnuntaina oli makuuhuone jo tyhjennetty ja lattia hiottu ja maalattu ensimmäiseen kertaan ja maanantaina lattiat saivat päälleen jo toisen maalikerroksen! Tiistaina illalla kun saavuimme satamasta, tavarat olivat jo paikoillaan ja ovelle tulvahti vastamaalatun lattian tuoksu: ihan parasta!! Keskiviikon kauppareissulla oli tietenkin pakko jo heti käydä ikeassa ostamassa yhdet taulun kehykset, jotta sain PopÅ:sta ostamaani julisteeseen kehykset ja taulun seinään!

Tästä se homma lähti siis käyntiin:


Nyt varmaan ymmärrätte miksi halusimme maalata lattian? Ei mikään upein tuollaisena, kun lattia on kahden värinen ja raakalautapaikkojakin löytyy...


Vastaava työnjohtaja oli hommissa mukana tietenkin!


Vaihtelun vuoksi vähän eri näköistä takapuolta hommissa kun serkkuni tuli Ernoa jelppimään!


Pikkuneidin huoneessa oli siis myös tuollainen takaneduspellin näköinen paikka, että liekö siinä ollut tulisija joskus vanhan huonejaon aikana? Lattiassa oli myös toinen paikkakohta ja lattia oli todella kulunut ja karhea.


Lattia hiottiin ensin käsin kuten salin lattiakin ja sen jälkeen tietysti huolellisesti imuroitiin ja pyyhittiin että maalausjäljestä tuli mahdollisimman siisti.


Maalaus aloitettiin tytön huoneesta ja sieltä sitten lähdettiin etenemään...


Jo yhden maalikerroksen jälkeen näkee hyvin miten suuren muutoksen vaalea lattia tekee verrattuna vanhaan!



Makuuhuoneesta maalaus aloitettiin sitten tuolta pikkuneidin huoneen puoleiselta reunalta ja sen jälkeen jatkettiin toiselle puolikkaalle ja käytävään...




Tästä kuvasta näkyy hyvin sen, miten ohut tuo yksi kerros on: saliinhan maalasimme lopulta kolme kerrosta kun maali irtoili kahden kerroksen jälkeen.


Melkoinen muutos!



...Mutta kyllä toinen kerros maalia tekee paljon!




Maalauksen jälkeen rakosen päälle laitettiin patteri lämmittämään jotta maali kuivuisi paremmin, sillä makuuhuone on niin lähellä eteistä ja vetäviä ovia että se on ehdottomasti kostein tila...



Tämä oli ensimmäinen asia jonka näin tultuani reissulta kotiin ja olin yhtenä sydämenä tämän nähdessäni!!


Olkoonkin, että huone näytti ennenkin isolta, mutta nyt tilan tuntua tuli todella paljon lisää!!



Parempi näin, eikö? Varsinkin jos näitä kuvia katselee... (en osaa tehdä linkkiä, pahoittelut!) http://paavolankoulu.blogspot.fi/2014/06/tassa-on-pitanyt-kiiretta.html

Seuraavaksi esittelen huoneen kalustettuna!


Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.