Keittiö: mitkä olivat vaihtoehdot ja suunnitelma?

torstai 28. elokuuta 2014

No niin! Nyt on keittiö tilattu ja sitä saamme nyt odottaa noudettavaksi parisen viikkoa. Mistä tilasimme sen ja miksi juuri sieltä?

Kuulin ystävältäni kehuja KVIK:n keittiöistä ja päätimme ottaa heiltä tarjouksen. Keittiömaailmasta soitettiin myös ja heiltä tuli suunnittelija tänne meille ja kyseli hieman toiveita ja teki niiden mukaan suunnitelman. Muita emme suoraan sanottuna edes jaksaneet kilpailuttaa, sillä sekin lysti vie joka liikkeessä pari tuntia ja kun liikkeitäkin on nykyään niin paljon niin siihenhän olisi mennyt aivan liikaa hyviä työtunteja hukkaan keittiöitä katsellessa. Päätimme katsoa nämä kaksi ensin ja jollei niissä ole mieluisia ovia ja suunnitelmia niin sitten katsomme muualta. Ei tullut tarve katsoa.

Ennen Keittiömaailman edustajan vierailua meillä ei ollut pienintäkään käsitystä millaista keittiötä haluaisimme; ainoastaan lieden ja jääkaapin paikan olimme miettineet valmiiksi. Liesi tulee siis ikkunaseinälle kahden ikkunan väliin ja jääkaappi eteisestä tullessa heti vasemmalle puolelle, sillä Ernon haaveilema side-by-side -kaappi ei mahdu järkevästi mihinkään muuallekaan. Lieden luontevin paikka taas oli ikkunoiden välissä, koska halusimme 90 cm leveän uunin ja sen kokoista paikkaa ei ole muualla kuin siinä tai pitkällä seinustalla, sillä jääkaapin paikan olimme jo päättäneet ja salin puolen seinustalla ovet aukeavat keittiöön päin.

Tällaisia kodinkoneita valitsimme keittiöömme:

Ernon mukaan kylmälaitteessa piti ehdottomasti olla myös jääpalakone...
(kuva gigantti.fi http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/jaakaappipakastimet/RS7567THCSP/samsung-side-by-side-rs7567thcsp-xee-178-9-cm)


Liedestä olimme yhtä mieltä siitä, että sen pitää olla suuri. jotta siinä saa paistettua esimerkiksi useamman kakkupohjan kerralla!

(kuva: expert.fi http://www.expert.fi/Tuotteet/Kodinkoneet/Liedet/Lattialiedet/C9IMX-2)


Olimme aluksi sitä mieltä, että kun kodinkoneet muuten olivat niin kalliit niin ostamme ei-integroitavan tiskikoneen rosterin värisenä, mutta kun katsoimme keittiökuvia kvikillä niin onhan se integroitava kone niin paljon tyylikkäämpi kuin tavallinen niin päädyimme kuitenkin integroituun. Saimme myös molemmista paikoista hyvän tarjouksen sellaisesta! Jos olen rehellinen niin en edes muista minkä merkkinen tiskari meille on tulossa: olisiko ollut Siemens?

Liesituulettimessa otamme sitten säästölinjan: niitä saa onneksi mukavan edulliseen hintaan 90cm leveänäkin ja ne ovat kuitenkin hyvännäköisiä! Melutaso heittelee kyllä edullisimman ja kalleimman välillä paljonkin, mutta melko harvoin sitä kuitenkaan tulee käytettyä lopunviimein. Emme ole tilanneet tuuletinta vielä mutta se tullee ajankohtaiseksi tuota pikaa!

Keittiö suunniteltiin molemmissa paikoissa tämän kaltaiseksi keskusteltuamme esimerkiksi siitä mihin haluamme mm. mikroaaltouunin laittaa ja mihin "blokkiin" haluamme altaan ja mihin tiskikoneen.


Vasemmalla siis pariovet eteisestä keittiöön päin ja oikealla taas saliin päin. Kuvassa näkyvä "koppi" on tuleva pikkuvessa.


Tässä suunnitelma pitkän seinän kaapeista ja niiden leveydet. Keittiöön ei tule yläkaappeja lainkaan, sillä saamme salin valtavaan kaappiin mahtumaan kaikki ns. pyhäastiat ja vempaimet joilla ei ole päivittäistä käyttöä. Jotain se vuosien sisustuslehtien lukeminen siis on minulle tehnyt! Tilasta olisi kyllä tullut liian tunkkainen jos olisimme laittaneet seinälle vielä yläkaapit.


Ikkunoiden väliin tulee siis liesi ja pieni laatikosto tähän tyyliin, mutta vain toisin päin aseteltuna.


Salin ovien oikealle puolelle tulee myös laatikosto ja siihen tuleekin sitten koko kyökin ainoa yläkaappi, sillä haluamme mikroaaltouunin johonkin hyllylle näppärästi ettei sitä tarvitse minkään tason päällä makuuttaa.


Kummankin yrityksen kanssa päädyimme ovimallissa ah-niin-trendikkääseen korkeakiiltoiseen valkoiseen ja vetimettömään malliin, sillä aiomme jättää keittiön lattian alkuperäiseen asuunsa vihertäväksi. Työtasoksi ajattelimme ensin tammen sävyistä tasoa, mutta tuumimme kuitenkin sen valkovahaamista vielä...

Kumman firman keittiöön sitten päädyimme? À la Carte- keittiöiden Festa -ovimalli (http://www.alacartekeittiot.fi/novart/alacarte/alacartev3.nsf/sp?open&cid=tutustu-mallistoomme)
vaiko KVIK:n Mano (http://www.kvik.fi/fi-FI/Keittiot/Mano-kitchen-laminat)?

Mitä aiomme tehdä ns. välitilalle? Laattaa vaiko jotain muuta?

tuunausprojekti: rokokoosohva!

tiistai 19. elokuuta 2014

En ole koskaan ollut mikään antiikin ystävä; ennemmin pidän viilutetuista huonekaluista kuin romanttisista rokokoohuonekaluista, mutta hiljalleen mieleeni on syöpynyt kuva tuunatusta rokokoosohvasta! Ihana, kauniin muotoinen sohva on tullut vastaan kampaamo unik:n tiloissa ja olen sitä aina ohi kävellessäni ihaillut (vilahtaa sivulla http://www.kampaamounik.fi). Nyt vihdoin kun tilaa on enemmän, sain myöntävän vastauksen kun kyselin mieheltä josko voisin sellaista ruveta metsästämään!

...ja ei muuta kuin tori.fi laulamaan! On muuten todella paljon eri mallisia sohvia ja niistä sopivan mallisen löytäminen oli kuin etsisi neulaa heinäsuovasta, sillä seulani on äärimmäisen tarkka! Esimerkiksi tämän mallinen sohva ei mene minun seulastani läpi: (kuva lainattu tori.fi http://www.tori.fi/satakunta/Rokokoosohva_12989279.htm?ca=16&w=3)


Oman sohvani kävin noutamassa huonekalutori hassiselta Nummesta. Sohvasta puuttui verhoilunauha suurimmasta osasta sohvaa ja toisessa käsinojassa on tahra, joten hinta sohvalle oli miellyttävät 100 euroa! Myös ylereunan puukoriste on rikki, mutta sekään ei minua haittaa, sillä sohvalla ei ole mitään antiikkiarvoa kuitenkaan tämän raiskauk...tuunauksen jälkeen. Kangas on täydellinen: vihreää samettia, jossa on ornamenttikuviota! Olin täysin myyty!

Tässä kuvaa sohvasta ennen projektia: (kuva löytyi juhannuskuvien joukosta ja on melkoisen kamala salamoineen päivineen mutta väri ilmenee tästä hyvin!)

                                      

No, mitä sohvalle sitten tehtiin? Reunanauha sohvaan piti hankkia, tietenkin, ja sen varalle suunnittelin jotain villiä! Mietin jopa jotain kirjavaa nauhaa, mutta päädyin kuitenkin kunnon verhoilunauhaan joka sopii ajan henkeen! Nauhaa löysin ensin pienen pätkän etsystä täydellisessä, vanhan roosan tapaisessa sävyssä, mutta en tietenkään mitannut menekkiä ja sitä oli liian vähän (eikä myyjällä ollut enempää). Mistäs muualtakaan nauha sitten lopulta löytyi kuin ebaystä! Nauha on tismalleen samanaista kuin etsystä tilaamani, mutta sävyltään hiukan kirkkaampi. Päädyimme jättämään tummemman nauhan käyttämättä jotta koko sohva olisi samoissa sävyissä.

Nauha on tarkalleen ottaen tämä: (tässä muut värivaihtoehdot: http://www.ebay.com/itm/2-YARDS-Woven-Braided-Gimp-Trim-Home-Decor-Embellishments-Upholstery-Pillow-Trim-/281393510764?pt=Sewing_Trims&var=&hash=item41845c396c)


Puuosat halusin maalata, mutta pähkäilin valkoisen ja mustan välillä: valkoinen olisi todella raikas ja sopisi jonkun pirteän nauhan kanssa hyvin, mutta onko taloon tulossa jo liikaa valkoista? Musta toisi mukavaa kontrastia ja sopisi kyllä vihreään mukavasti! Päädyin pähkäilyssäni kuitenkin siihen turvalliseen valkoiseen, ja päädyin sitten maalaamaan sohvan lattiamaalilla! Pohdiskelin, että jos maali soveltuu puulattiaankin niin eikö se menisi hyvin sohvan puuosiinkin ja sävy ainakin natsaa lattiaan kun se on samaa!

Tässä testailin tummempaa nauhaan puuosan kanssa... Ihan kiva, mutta kaipasin jotain räväkämpää!


Tässä arvon leidit maalamassa ensimmäistä kerrosta. Ensin hioimme puuosat hienolla hiekkapaperilla huolella (se veemäisin osuus!).

Puuosat jäivät selvästi kuultaviksi vielä ensimmäisen kerroksen jälkeen, ja etenkin kun työvälineinä oli pieni vesivärisivellin ja 12cm leveä jättisivellin niin eri osat jäi eri näköisiksi... Note to self: tarkista työvälineiden kunto kun aiot ruveta hommiin mielellään sellaiseen aikaan, että kaupat on vielä auki!

Tässä kuva "loistavista" työvälineistämme!


Tässä näkyy hyvin ero kahden eri siveltimen jäljiltä... Vedin sitten kuvio-osat kahteen kertaan per kierros kun muita osia maalattiin vain kertaalleen.



Kahden maalikerroksen jälkeen näytti jo näinkin lupaavalta kauempaa tarkasteltuna, mutta läheltä katsottuna kahden eri pensselin jälki erottui vielä liikaa. Enhän siis edelleenkään ollut ostanut sitä yhtä sopivankokoista pensseliä!


Minä niin pidän selkänojan puukoristeesta!! Tässä maalattu kahdesti.


Kun sohva oli maalattu kolmesti, tartuimme miehen kanssa kuumaliimapyssyyn ja nauhaan. Mies laittoi liimaa ja minä kuljin perässä nauhan kanssa. Tässä kuvassa värit ovat hyvin kohdillaan!


My precious!





Loppuun vielä muutama puhelinkuva. Miten värit ovatkin niin oikeanlaiset puhelinkuvissa? Pitäisi vain ehtiä opiskellä noita kameroita hieman niin saisi väritkin toistumaan kauniimmin...



Hehe, behind the scenes: pyykkivuori...




No, miltä näyttää? Kommenttiboksi huutaa tyhjyyttään!

peeäs: nyt olis torissa näköjään Turussa mieletön sohva myynnissä!!



http://www.tori.fi/varsinais-suomi/Rokokoosohva_10095701.htm?ca=16&w=1&last=1

mitä on tapahtunut kylpyhuoneessa?

maanantai 18. elokuuta 2014

Meillä alkaa olla kylpyhuone jo ihan siedettävässä kuosissa:

Seinät on levytetty gyprocilla kauttaaltaan, eli sen alle piiloutuu villan sekaan vedet ja sähköt. Lattia on myös levytetty, samoin kuin eteisenkin lattia.

Eipä sitä kyllä ikinä tule miettineeksi miten paljon siellä pintojen alla onkaan tavaraa! Jos jonkin näköistä putkea ja kaapelia tulee seinien alle!


...ja näitä rakentamisen oivalluksia naisen näkökulmasta: miksi ekovillan nimi on ekovilla kun siinä ei ole edes villaa? Jännän näköistä tavaraa kyllä!






Alkaa jo seinät näyttää seiniltä!



Levyttämisen jälkeen oli vuorossa pieni shoppailureissu k-rautaan, josta ostettiin 68 säkkiä tasoitetta lattioita varten. Kivasti pienenä bonuksena satoi vettä kaatamalla kun tasoitesäkit piti kantaa pois lainakärrystä pikaisesti kyhättyyn katokseen! Ei tarvitse paljoa salilla käydä kun täällä touhuilee! Kröhöm, tai siis korjauksena, Ernon ei tarvitse käydä... Itsehän istuin sisällä pitämässä sadetta lasten kanssa...

Kylpyhuoneeseen asennettiin ensin lattialämmityskaapelia 71 metriä ja sen jälkeen eilen talkoopuhteina valettiin lattia. Lattiaan laitettiin 6-8cm lämpölattiatasoitetta, sillä paksu tasoitekerros varaa lämpöä paremmin kuin ohut. Eteiseen laitettiin tasoitetta yhtä paksulti. Lattian pinnat liipattiin vielä ohuelti hienotasoitteella.

Työnjohtajat hommissa sillä aikaa kun emäntä ja nuorempi työnjohto lomaili!


Taukojakin näemmä pidettiin!





Tässä on kaapelia vedetty siten ettei se jää tulevan seinän alle.


Lattiavalu aloitettiin takanurkasta. Homma tehtiin kolmen miehen talkoovoimin, jotta homma kulki hieman joutuisammin, sillä tavaraa tuli niin paksulti.


...ja työnjohtajan huomioita: en ole ikinä ajatellut, että tuollainen kura tulee hyllyväksi eikä vain leviä kaadettaessa! Hämmentävän näköistä touhua oli kyllä kieltämättä!


Talkoomiehet hommissa! Rouva huokaisi helpotuksesta, että kiveys oli muistettu suojata muovilla! Suojaus ei ole varsinaisesti niitä miehen vahvimpia puolia rakentamisessa...


...ja siis miten nopeasti voi betoni kuivua?? Siinä se Erno valaessaan lattian loppua jo seisoskeli vastavaletun lattian päällä!


Seinän hahmottelua... Ja siis meillähän nämä suunnitelmat hommien suhteen etenee tähän tapaan:

E: "Laitetaanko se saunan seinä nyt mihin kohtaan?"
Minä: "Täh? Nytkö se pitää päättää? Ootas mä tuun kattomaan." Sitten onkin usein joku kaveri kylässä ja siinä sitten vaihdetaan mielipiteitä hetki ja tehdään päätös!


Kylpyhuoneen lattia tuleekin hieman eteisen lattiaa ylemmäs, koska lattiaan jätettiin paljon vanhoja koolauksia niiden ollessa hyvässä kunnossa. Eteisestä koolauksen purettiin kokonaan; muistanette varmaan miksi?

Meidän Ahvenanmaan reissun aikana Erno tosiaan valoi eteisen lattian ja hienotasoitti molemmat. Kylpyhuoneeseen hän rakensi saunan ja kylpyhuoneen välisen seinän gyprocista ja vesieristi seinät tämän jälkeen. Jopa laatoitushommat pääsi alkuun! Olin todella häkeltynyt kun tulimme kotiin: en olisi uskonut, että muutosta olisi tapahtunut niin paljoa, sillä molempina aamuina herätin Ernon kymmenen jälkeen kun hän oli nukkunut pommiin...

Niin se seinä sitten jo alkoi hahmottumaan tyhjästä!



Eteisen lattialämmityskaapelin asennus olikin hieman simppelimpi homma.


Kurasyöpölle piti vain järjestää oma paikkansa. Kurasyöppö!! (SYDÄN!) Lapsiperheen unelma -kurasyöppö oli ehdoton juttu eteistä suunnitellessa. Kurasyöppöä varten eteiseen vedettiin hanalle sekä lämmin että kylmä vesi, jotta voidaan huuhdella kuraiset koirat samalla jo eteisessä.


Kurasyöppö valettiin ensin kiinni jo ennen muuta lattiavalua.




Tässä kylpyhuoneen hienotasoitusvaiheesta. Ei näköjään sentään ihan keskiyöllä tapahtunut tämä toimenpide...



Tässä sen sijaan taidettiin käydä jo toista vuorokautta. Vesieristys aloitettiin vahvikenauhan asentamisella.




Tässä alkaa jo paikat kiiltää mukavasti eli eriste on paikallaan.




...ja vielä viimeisenä urakkana eteisen hienotasoitusta.



Laatoituksesta tulossa raporttia erikseen liityen itse toimintaan ja suunnitteluun ja visioihin. Nyt kaakelointi odottaa sitten rouvan visioiden mukaisia tehostekaakeleita... heh heh!



















Latest Instagrams

© oma koti kultainen. Design by Fearne.